Uw Documenten en Referenties

Wees goed voorbereid!

Het komt steeds vaker voor dat documenten gevraagd worden ter onderbouwing van wat er in het CV staat.

Maak thuis een map aan in de computer of cloud en scan

  • diploma’s (MBO, HBO, WO, etc.),
  • behaalde certificaten,
Diploma's
Altijd bij-de-hand!
  • het paspoort of ID kaart,

Scan alles naar het pdf bestandsformaat en houd ze paraat en up-to-date voor als er naar gevraagd wordt.

Overige documenten

Bent u ooit eens gescreend voor werk of een opdracht? Als het document wat u toen ontving nog geldig is, neem het dan ook op in het rijtje van documenten die u digitaal paraat wilt hebben. Het kan gaan om een VOG, AIVD of MIVD screening. Of een veiligheid screening van welke aard dan ook. Het kan zomaar weer van pas komen. Een reeds gescreende kandidaat kan de voorkeurspositie verkrijgen in de race naar succes.

Referenties

Zorg ook altijd voor de beschikbaarheid van twee referenties. Die moet u paraat hebben als daar om gevraagd wordt. Meestal moet het iemand zijn waarvoor of waarmee u heeft samengewerkt in een voorgaande, soms vergelijkbare (relevante) opdracht. Tevens mag die verwijzing niet langer geleden zijn dan 5 jaar waaraan gerefereerd wordt. Een goede referentie kan doorslaggevend zijn. Zorg ervoor dat uw referenties ervan op de hoogte zijn dat u de referentie gaat gebruiken. Wat heeft u nodig van uw referenties?

  • Organisatienaam waar u samen heeft gewerkt
  • Naam en functie van de referent
  • De periode (wanneer en hoe lang) dat u samen heeft gewerkt en de rol van u en uw referent
  • Het mobiele nummer
  • Het e-mailadres

Houd u deze gegevens van uw referenties bij de hand en verstrek ze alleen als daar specifiek om gevraagd wordt.

Let op!

Al de hierboven genoemde informatie is voor en van u persoonlijk. Het is niet de bedoeling dat u ongevraagd deze informatie aan wie dan ook verstrekt. U kunt wel vermelden dat u e.e.a. paraat heeft mocht dat wenselijk of noodzakelijk zijn. Daarmee geeft u ook aan dat u over dat soort dingen op voorhand goed heeft nagedacht.