CV Perikelen

Het Curriculum Vitea is één van de meest gebruikte documenten in de arbeidsmarkt. Tegenwoordig, en zeker in de flexibele arbeidsmarkt, dient een CV zich aan te passen aan het werkaanbod op de markt. Veel zoekenden zijn het daarmee niet eens. Zij vinden nog steeds dat het CV een document is wat verteld wie zij zijn en waar zij vandaan komen. En soms is dat na een lange loopbaan een verhaal van 15 kantjes of zo. Eigenlijk mag je dat dan geen CV meer noemen, maar meer de memoires van een loopbaan. Een mooi document wat voor jezelf bestemd is, en wat je zwijmelend met een glas wijn in de hand en bij een open haart vuurtje af en toe nog eens doorneemt als bevestiging van waar je trots op bent. En indien die 15 CV kantjes behaalt worden is het ook fijn om eens ‘oh ja, dat heb ik ook nog gedaan’ te kunnen denken.

Maar ja!

Recruiters zoeken niet naar de memoires van een voorgestelde kandidaat. Wat ze wel zoeken is aansluiting op de gevraagde expertise gebieden in de vorm van ervaring, kennis en opleiding, kort bondig, goed en duidelijk en liefst in volgorde van de uitvraag. Het gemak dient de mens toch? Tja, in een kopersmarkt is dat wel waar wij aanbieders rekening mee moeten houden. Want de concurrentie doet dat ook, en onder op de stapel komen is niet waar we graag onze tijd in stoppen. Die recruiters veranderen niet in hun huidige werkwijze, anders dan dat het voor hen nog eenvoudiger, duidelijker, simpeler moet worden. Dus wat is wijsheid?

Check wat onze ervaringen van de afgelopen 25 jaar heeft opgeleverd aan tips om effectief met het CV document voor de dag te komen op de CV Tips pagina.